Search

Građani će aktivno sudjelovati u odlučivanju o financijama grada

KANDIDAT SDP-A ZA GRADONAČELNIKA MAKARSKE ZORAN PAUNOVIĆ PREDSTAVIO PLAN ZA UKLJUČIVANJE GRAĐANA U ODLUČIVANJE O FINANCIJAMA GRADA


Zoran Paunović u makarskom kvartu Istok otvorio je temu participativnog budžetiranja i važnosti uključivanja građana u odlučivanje o gradskim financijama. Osvrnuo se na golemo nepovjerenje građana prema lokalnoj vlasti koja, kako kaže, nije napravila apsolutno ništa da Makarani steknu povjerenje u lokalne političke procese. I dalje je ustaljeno mišljenje kako su korupcija i „veze“ jedini mehanizam odlučivanja o najvažnijim projektima u Gradu, a u medijima je Makarska uglavnom primjer loše prakse.


Istaknuo je kako u svom političkom djelovanju nema namjeru samo kritizirati već ponuditi konkretna rješenja za dobrobit svih stanovnika Makarske. U tom smjeru predstavio je dvije mjere, važne u njegovom izbornom programu, a u svrhu uključivanja građana u lokalne procese i podizanja razine povjerenja.


Paunović planira dio proračuna raspodijeliti po mjesnim odborima, a svi građani će predlagati projekte o kojima će se u konačnici glasovati na javnim tribinama, poštom ili e-referendumom. Sami građani će odlučiti u što novac predviđen za njihov kvart treba ići.